Historie

De molen (1867) werd in 1930 door Piet van de Wouw gekocht en werd uitsluitend gebruikt voor het malen van granen voor lokale bakkers en boeren. Omdat het malen inmiddels machinaal gebeurde zijn de wieken, die tijdens een storm werden vernield, niet meer vervangen. In de loop der jaren nam de vraag naar veevoeders toe en werd de nadruk steeds meer gelegd op de in- en verkoop daarvan. Boeren, tuinders en enkele grootverbruikers waren aanvankelijk de enige klanten en om hen beter van dienst te kunnen zijn, werd er geïnvesteerd in transportmiddelen en opslagcapaciteit. Door deze investeringen werd het afzetgebied vergroot en kon het bedrijf verder groeien.

Omstreeks 1970 werd een deel van de molen ingericht als winkel en dat zorgde ervoor dat steeds meer particulieren hun weg naar de winkel wisten te vinden. In 1971 verwoeste een uitslaande brand het merendeel van de bijbouwen van de molen en werden deze opnieuw opgebouwd. De molen zelf (romp) kon gelukkig behouden blijven.

Inmiddels is het bedrijf overgegaan naar de derde generatie en is de verkoop aan particulieren uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van het bedrijf. Door de verbouwing van de winkel in 2006 is deze vergroot en is er een verzamelplaats van ruim 1100 m2 ontstaan met allerlei soorten voeding, verzorgingsmiddelen en aanverwante producten voor dier en tuin. De groei heeft echter niets afgedaan aan de gemoedelijke sfeer. Nog steeds zijn het persoonlijke contact, het advies en de goede service belangrijke pijlers binnen ons bedrijf.